Chavez ordonă intervenţia armatei în industria agroalimentară

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a ordonat armatei să preia controlul asupra tuturor unităţilor de prelucrare a orezului din ţară, criticând companiile care nu respectă preţurile stabilite de guvern şi ameninţând cu noi naţionalizări, relatează BBC News Online.

15 afișări
Imaginea articolului Chavez ordonă intervenţia armatei în industria agroalimentară

Chavez ordonă intervenţia armatei în industria agroalimentară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chavez, care a naţionalizat deja domenii importante ale economiei naţionale, nu a precizat cât timp va dura intervenţia guvernului.

Printre principalii procesatori de orez din ţară se numără compania americană Cargill şi compania venezuelană Polar.

Chavez a anunţat decizia de a trimite armata la unităţile de prelucare a orezului într-un discurs televizat susţinut sâmbătă, în cursul căruia i-a criticat pe producători că nu reuşesc să vândă orezul la preţul stabilit de guvern. "Am ordonat o intervenţie imediată în toate sectoarele agroindustriale, o intervenţie a guvernului revoluţionar", a spus el.

Autorităţile venezuelane controlează strict preţurile la alimentele de bază, inclusiv la orez şi grâu. "Acest guvern se află aici pentru a proteja poporul, nu burghezia sau pe cei bogaţi", a spus el, adăugând că firmele care au ameninţat să blocheze producţia de orez ar putea fi expropriate.

"Îi pot expropria, nu am nici o problemă, şi îi voi plăti cu obligaţiuni. Nu contaţi pe mine pentru plata cash", a afirmat Chavez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici