Chavez vrea să producă "telenovele socialiste" în Venezuela

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, lider al stângii radicale latino-americane, vrea ca şi serialele televizate să cunoască o revoluţie, el exprimându-şi dorinţa ca în ţara sa să fie produse "telenovele socialiste".

42 afișări
Imaginea articolului Chavez vrea să producă "telenovele socialiste" în Venezuela

Chavez vrea să producă "telenovele socialiste" în Venezuela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă voi cere să realizăm telenovele diferite de cele capitaliste", le-a declarat Chavez unui scriitor şi unui cineast venezuelean, invitaţi la programul său televizat "Alo Presidente" (Alo, preşedintele), difuzat în fiecare duminică.

"Am mers recent în Cuba şi ei difuzează acolo seriale cu caracter social, socialist, nu telenovele capitaliste", a explicat el, oferindu-şi susţinerea faţă de producătorii interesaţi de acest gen de proiecte.

Chavez a apreciat că în Venezuela "se poate face de asemenea cinematografie bună". "Nu cinematografie capitalistă, aceasta este o otravă, ne incită copiii la consumul de droguri şi chiar îi împinge la delincvenţă", a precizat el.

Guvernul venezuelean a inaugurat în 2006 un centru de cinematografe, situat la periferia capitalei Caracas. Această structură care depinde de Ministerul Culturii este destinată producerii de filme de scrut şi lung metraj, precum şi de documentare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici