"Chemical Ali" a fost din nou condamnat la moarte

Ali Hassan al-Majid, cunoscut sub numele de "Chemical Ali" pentru că a recurs la arme chimice împotriva kurzilor, a fost condamnat la moarte marţi de un tribunal din Bagdad, pentru represiunea insurecţiei şiite din 1991.

14 afișări
Imaginea articolului "Chemical Ali" a fost din nou condamnat la moarte

"Chemical Ali" a fost din nou condamnat la moarte

Înaltul Tribunal penal irakian, care se află în Zona Verde, sector ultrasecurizat din capitala irakiană, l-a condamnat la moarte şi pe Abdel Ghani Abdel Ghafour, lider al partidului Baas din sudul Irakului în momentul insurecţiei.

Ali Hassan al-Majid, un văr de-al fostului preşedinte irakian Saddam Hussein, era ministru de Interne în momentul represiunii soldate cu până la 100.000 de victime în provinciile şiite din sudul ţării, potrivit acuzării.

El fusese deja condamnat la moarte în iunie 2004 pentru rolul său în masacrul celor 182.000 de kurzi din Irak, în anii ' 80.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici