China a efectuat o serie de exerciţii navale şi teste balistice, în nord-estul Mării Bohai

Armata Chinei a efectuat o serie de exerciţii militare cu muniţie reală şi teste balistice, în zona de nord-est a Mării Bohai, anunţă Ministerul chinez al Apărării, citat de reuters.com.

752 afișări
Imaginea articolului China a efectuat o serie de exerciţii navale şi teste balistice, în nord-estul Mării Bohai

China a efectuat o serie de exerciţii navale şi teste balistice

Manevrele navale şi testele balistice au avut loc "în ultimele zile", având rolul de a spori capacitatea operaţională pentru abordarea în mod eficient a riscurilor la adresa siguranţei naţionale.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a dispus modernizarea forţelor armate, inclusiv prin implementarea inovaţiilor în domeniul tehnologiei informaţionale şi capabilităţilor navale.

Exerciţiile şi testele din Marea Bohai intervin în contextul tensiunilor din Peninsula Coreea. China este deranjată de hotărârea Statelor Unite de a instala sisteme antirachetă în Coreea de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici