China anchetează doi deputaţi danezi acuzaţi că au ajutat un disident din Hong Kong

  • China investighează doi deputaţi danezi acuzaţi că au ajutat un disident din Hong Kong
  • Danemarca a respins solicitarea Chinei de a coopera în anchetă
  • Doi parlamentari danezi, Uffe Elbæk şi Katarina Ammitzbøll, sunt suspectaţi că l-au ajutat să fugă din Hong Kong pe deputatul prodemocraţie Ted Huis
303 afișări
Imaginea articolului China anchetează doi deputaţi danezi acuzaţi că au ajutat un disident din Hong Kong

FOTO: Deputatul disident Ted Hui, iulie 2020. Sursa: Profimedia

Autorităţile din China au cerut în secret ajutorul Danemarcei în cadrul investigaţiei care vizează doi parlamentari danezi acuzaţi că l-au ajutat să fugă din Hong Kong pe un deputat disident, Ted Hui.

Guvernul Danemarcei a respins cererea Chinei de a oferi asistenţă în cadrul anchetei, afirmă oficiali guvernamentali de la Copenhaga citaţi de cotidianul danez Politiken şi de agenţia DPA.

China a iniţiat în ianuarie o investigaţie care vizează doi parlamentari danezi, Uffe Elbæk şi Katarina Ammitzbøll, suspectaţi că l-au ajutat să fugă din Hong Kong pe deputatul prodemocraţie Ted Huis.

Politicianul a reuşit să fugă în decembrie 2020 din provincia semiautonomă chineză Hong Kong, cu ocazia participării la seminarii internaţionale organizate în Danemarca, potrivit Süddeutsche Zeitung.

Ted Hui a devenit membru al Parlamentului din Hong Kong în 2016, iar în noiembrie 2020 a demisionat împreună cu alţi 18 colegi pentru a protesta faţă de acţiunile de reprimare politică. Ted Hui a participat, în 2019, la mitingurile prodemocraţie din Hong Kong.

China a impus, în 2020, o nouă lege privind siguranţa naţională în Hong Kong, o acţiune pentru consolidarea controlului politic asupra regiunii semiautonome.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici