China denunţă declaraţiile UE pe tema situaţiei din Tibet

Autorităţile chineze s-au declarat "profund nemulţumite" de discuţiile purtate de miniştrii de Externe ai Uniunii Europene pe tema situaţiei din Tibet, relatează agenţia China Nouă.

13 afișări
Imaginea articolului China denunţă declaraţiile UE  pe tema situaţiei din Tibet

China denunţă declaraţiile UE pe tema situaţiei din Tibet (Imagine: Mediafax Foto)

"Problema Tibetului este o problemă internă a Chinei. Nici o ţară străină şi nici o organizaţie internaţională nu are dreptul să intervină", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Jiang Yu, citat de agenţia China Nouă.

Miniştrii de Externe din cadrul ţărilor membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat public, sâmbătă, preocuparea faţă de violenţele înregistrate în Tibet, acolo unde reprimarea manifestaţiilor împotriva Chinei s-a soldat cu 140 de morţi, conform estimărilor făcute de tibetanii aflaţi în exil.

Cei 27 de miniştri, care s-au întâlnit în Slovenia, au cerut încetarea violenţelor şi au făcut apel la discuţii între autorităţile chineze şi Dalai Lama, aflat în exil în India.

"Sperăm că Uniunea Europeană şi statele membre vor şti să facă diferenţa între ceea ce este şi ceea ce nu este legitim, condamnând infracţiunile celor care au bătut, distrus, furat şi incendiat, şi că vor evita, în viitor, să mai facă judecăţi cu dublă măsură" pe marginea acestui subiect, a adăugat Jiang.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici