China îl numeşte pe Wang Yi noul ministru de externe în locul lui Qin Gang

Ministrul chinez de externe Qin Gang a fost revocat din funcţie. China l-a numit pe Wang Yi noul ministru de externe în locul lui Qin Gang, care nu a mai fost văzut din 25 iunie.

896 afișări
Imaginea articolului China îl numeşte pe Wang Yi noul ministru de externe în locul lui Qin Gang

China îl numeşte pe Wang Yi noul ministru de externe în locul lui Qin Gang

Ministrul chinez de externe Qin Gang a fost revocat din funcţie în urma unui vot al Comitetului permanent al Congresului Naţional al Poporului, informează televiziunea de stat CCTV, citat de dpa.

Conform Bloomberg, China l-a numit pe Wang Yi noul ministru de externe în locul lui Qin Gang.

Qin Gang, omul de încredere al preşedintelui Xi Jinping, a avut ultima apariţie publică pe 25 iunie, iar de atunci nu se mai ştie nimic despre el. Atunci, Qin a fost văzut în timpul unei întâlniri cu diplomaţi de rang înalt din Rusia, Vietnam şi Sri Lanka, potrivit Ministerului chinez de Externe. În ciuda zvonurilor care circulă pe reţelele de socializare şi printre diplomaţii străini, Beijingul a rămas ambiguu cu privire la statutul şi locul unde se află Qin, atribuind absenţa sa prelungită unor "motive de sănătate" nespecificate.

"Activităţile diplomatice ale Chinei se desfăşoară ca de obicei", declara purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Mao Ning, la 17 iulie, când a fost presată în legătură cu dispariţia lui Qin.

Anunţul brusc al înlăturării lui Qin a venit după săptămâni de speculaţii cu privire la soarta acestuia. Absenţa sa a dominat discuţiile politice interne şi a evoluat într-una dintre cele mai mari crize pentru preşedintele chinez Xi Jinping de la începutul celui de-al treilea mandat.

Scurta declaraţie a CCTV a precizat că Wang Yi, principalul consilier de politică externă al lui Xi, este noul ministru de externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici