China închide şi motorul de căutare online Bing, singurul serviciu occidental rămas, după blocarea Google

Motorul de căutare pe internet Bing al Microsoft Corp. a fost blocat în China, a anunţat compania americană, miercuri, acesta fiind cel mai recent serviciu online străin care devine inaccesibil în ţara asiatică, potrivit Reuters.

1880 afișări
Imaginea articolului China închide şi motorul de căutare online Bing, singurul serviciu occidental rămas, după blocarea Google

China închide şi motorul de căutare online Bing, singurul permis după blocarea Google

"Confirmăm că Bing este în prezent inaccesibil în China şi analizăm următorii paşi", a anunţat compania americană.

Acesta este al doilea serviciu al Microsoft blocat de autorităţile chineze după ce, în noiembrie 2017, Skype a fost eliminat din magazinele de aplicaţii Apple şi Android.

Publicaţia The Financial Times informa, miercuri, citând o sursă, că China Unicom, o mare companie de telecomunicaţii deţinută majoritar de statul chinez, a confirmat că guvernul a cerut blocarea motorului de căutare online.

Bing era singurul motor de căutare online occidental din China. Microsoft a cenzurat rezultatele căutărilor online pe anumite subiecte considerate sensibile, potrivit legislaţiei locale.

Motorul de căutare online Google este blocat în China din 2010.

Măsurile de controlare a internetului în China au fost accelerate din 2016, pentru a combate criticile la adresa Partidului Comunist.

Miercuri, organismul de control al comunicaţiilor din China a anunţat că a eliminat peste 7 milioane de articole online şi 9.382 de aplicaţii pentru telefoanele inteligente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici