China, suspectată că dezvoltă o rachetă care poate fi un risc pentru portavioanele americane

China este suspectată că dezvoltă o rachetă balistică cu o rază de 2.000 de kilometri care poate reprezenta un risc pentru portavioanele şi navele americane, informează site-ul U.S. Naval Institute.

21 afișări
Imaginea articolului China, suspectată că dezvoltă o rachetă care poate fi un risc pentru portavioanele americane

China, suspectată că dezvoltă o rachetă care poate fi un risc pentru portavioanele americane

Un raport recent oferă detalii despre versiunea modernizată a rachetei Dong Feng 21, o armă care poate fi folosită în eventuale confruntări între Statele Unite şi forţele chineze.

Potrivit raportului, racheta poate transporta o încărcătură suficientă pentru a produce avarii unei nave de mari dimensiuni, existând chiar riscul distrugerii unui portavion american.

Racheta are un sistem complex de ghidare, poate fi depistată cu greu de radare, iar traiectoriile sale sunt imprevizibile. În plus, viteza rachetei depăşeşte de zece ori viteza sunetului, parcurgând distanţa de 2.000 de kilometri în mai puţin de 12 minute.

Racheta este ghidată cu ajutorul unei reţele de sateliţi, radare şi avioane fără pilot care ajută la localizarea ţintei şi dirijarea proiectilului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici