China suspendă importurile de carne de porc din Mexic şi din trei state americane

China a suspendat luni importurile de carne de porc şi produse derivate din Mexic şi din statele americane Texas, Kansas şi California, unde au fost semnalate cazuri de gripă porcină, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

22 afișări
Imaginea articolului China suspendă importurile de carne de porc din Mexic şi din trei state americane

China suspendă importurile de carne de porc din Mexic şi din trei state americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform comunicatului, Ministerul Agriculturii şi Administraţia pentru controlul calităţii şi carantină explică faptul că această interdicţie, cu efect imediat, vizează să împiedice răspândirea virusului A/H1N1 în China.

Beijingul a îndemnat populaţia la vigilenţă cu privire la riscurile unei epidemii.

Autorităţile au precizat că nu există deocamdată cazuri de contaminare la om cu acest virus.

"Deocamdată nu există cazuri de gripă porcină în China. Supraveghem îndeaproape situaţia şi informăm publicul despre modul de a preveni boala", a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici