China va continua lupta agresivă împotriva criptomonedelor

O schimbare de politică la vârful băncii centrale chineze a dimunuat aşteptările că ţara ar putea reduce restricţiile asupra tranzacţionării de criptomonede, scrie Bloomberg.

746 afișări
Imaginea articolului China va continua lupta agresivă împotriva criptomonedelor

Directorii din industrie, CEO-ul Circle Internet Financial, Jeremy Allaire, au profitat de sprijinul tacit al Beijingului pentru ca Hong Kong-ulu să devină un hub cripto alimentând iluzia că guvernul îşi poate inversa politica.

Aceştia au primit un primit avertisment despre riscurile unor astfel de extrapolări atunci când Pan Gongsheng a fost numit sâmbătă într-o funcţie cheie, cea de şef al Partidului Comunist Chinez de la banca centrală.

Noua funcţie îl pune pe Pan în postura de a candida pentru rolul de guvernator şi a fost privită ca un semnal de continuitate a politicii instituţiei, care în 2021 a declarat ilegale toate tranzacţiile legate de cripto.

Întâlnirea de sâmbătă a scos la iveală şi câteva comentarii din trecut, dar neobişnuit de colorate pentru un birocrat chinez. „Dacă stai lângă râu şi priveşti, într-o zi, cadavrul Bitcoin va pluti în faţa ta.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici