Christine Blasey Ford a depus mărturie pentru agresiune sexuală împotriva lui Brett Kavanaugh, propus de Trump pentru a deveni membru al Curţii Supreme de Justiţie din SUA

Christine Blasey Ford, femeia care îl acuză de agresiune sexuală pe Brett Kavanaugh, propus de preşedintele Donald Trump pentru a deveni membru al Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a depus mărturie joi în Comisia senatorială pentru Afaceri Judiciare, relatează CNN.

653 afișări
Imaginea articolului Christine Blasey Ford a depus mărturie pentru agresiune sexuală împotriva lui Brett Kavanaugh, propus de Trump pentru a deveni membru al Curţii Supreme de Justiţie din SUA

Christine Blasey Ford a depus mărturie pentru agresiune sexuală împotriva lui Brett Kavanaugh, propus de Trump pentru a deveni membru al Curţii Supreme de Justiţie din SUA

Christine Blasey Ford a venit joi în faţa instanţei pentru a depune mărturie împotriva judecătorului american, acuzat că a agresat-o sexual în anul 1982, împreună cu un alt băiat, în timpul unei petreceri din timpul liceului.

Ford a declarat că agresiunea „i-a afectat drastic viaţa” şi că pentru foarte mult timp, a fost „prea speriată şi ruşinată să împărtăşească detaliile cu altcineva”.

Întrebată care este cea mai puternică amintire a ei din seara agresiunii, Ford a declarat că nu va reuşi niciodată să uite cum „Brett şi Mark se amuzau pe seama ei”.

Christine Blasey Ford a motivat apariţia ei în faţa unui juriu pentru a-l acuza pe Brett Kavanaugh: „Am stat şi am calculat zilnic posibilele riscuri şi beneficii. Presiunea reporterilor devenise prea mult de suportat, trebuia să spun ce aveam de zis”.

Ford, profesor universitar în California, ceruse mai întâi o anchetă a FBI legată de judecătorul american, dar nu a primit un răspuns favorabil.

Brett Kavanaugh a respins acuzaţiile. Donald Trump i-a luat apărarea candidatului pentru postul de judecător la Curtea Supremă de Justiţie, cerându-i reclamantei să prezinte concluziile anchetei poliţiei din anul 1982. Preşedintele SUA afirmă că acuzaţiile au rolul blocării procedurii de numire a candidatului în funcţia de judecător la instanţa supremă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici