CICR anunţă o suspendare temporară a confruntărilor în mai multe zone din Fâşia Gaza

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat miercuri intrarea în vigoare a unei suspendări temporare a confruntărilor în mai multe zone devastate din Fâşia Gaza, cu scopul de a permite trecerea unor convoaie umanitare.

90 afișări
Imaginea articolului CICR anunţă o suspendare temporară a confruntărilor în mai multe zone din Fâşia Gaza

CICR anunţă o suspendare temporară a confruntărilor în mai multe zone din Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această "pauză" în ostilităţile dintre mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi armata israeliană urmează să permită evacuarea unor răniţi de la Shajaya, un cartier de periferie din estul oraşului Gaza, dar şi de la Khouzaa, în sudul enclavei, potrivit lui Cecilia Goin, o purtătoare de cuvânt CICR.

"Un convoi alcătuit din şapte ambulanţe şi două maşini aparţinând Crucii Roşii a intrat în (cartierul) Shajaya pentru a evacua răniţi", a precizat Goin.

Într-un mesaj postat pe contul CICR se arată că o a treia zonă este vizată de această suspendare, în nordul Fâşiei Gaza, la Beit Hanoun, în apropiere de frontiera cu Israelul.

Cartierul Shajaya a fost bombardat intensiv de către armata israeliană, care-l consideră o bază Hamas. Peste 70 de persoane au fost ucise duminică în această zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici