Cifre tulburătoare în Italia. 13 doctori au murit luptând împotriva coronavirusului. Număr imens de medici şi asistente infectaţi

  • * Încă cinci medici italieni au murit din cauza coronavirusului
  • * Doi dintre medici ieşiseră din pensie, dar s-au întors ca voluntari
  • * O fundaţie medicală a eliberat cifrele aseară şi a avertizat că protecţia medicilor este „inadecvată”
10181 afișări
Imaginea articolului Cifre tulburătoare în Italia. 13 doctori au murit luptând împotriva coronavirusului. Număr imens de medici şi asistente infectaţi

Treisprezece medici italieni şi-au pierdut viaţa luptând împotriva coronavirusului. 2.829 de medici şi asistenţi medicali infectaţi

Siguranţa personalului medical de prim rang care intră în contact regulat cu pacienţii infectaţi este pusă la încercare din ce în ce mai mult de la o zi la alta, pe măsură ce numărul de cazuri creşte.

Printre medicii care şi-au pierdut viaţa se numără fostul director general al spitalului Crema, un medic generalist de la spitalul din Bergamo, un pneumolog de la spitalul Sant'Anna din Como, un medic primar din Sagnino, dar şi doi medici pensionaţi, cu vârste de 71 şi 73 de ani, care se oferiseră voluntari în criza medicală provocată de Coronavirus. Media de vârstă a medicilor care şi-au pierdut viaţa este de 67 de ani.

Cele mai recente cifre ale lucrătorilor medicali infectaţi au fost lansate de o fundaţie medicală, care a spus că „numărul imens” de medici infectaţi arată că procedurile sunt învechite, iar echipamentele de protecţie sunt “precare şi inadecvate”.

În Italia sunt în prezent 47.021 de cazuri, iar ieri a fost înregistrat cel mai mare numă de morţi de pe o zi pe alta. 627 de persoane şi-au pierdut viaţa de joi până vineri. Doar 5.129 de oameni s-au vindecat şi au fost externaţi.


Bogdan Nicolai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici