Cinci marinari, daţi dispăruţi după coliziunea a două nave în largul Bulgariei

Un elicopter al forţelor aeriene bulgare va fi mobilizat în cadrul operaţiunilor de căutare a cinci marinari daţi dispăruţi după coliziunea a două nave în Marea Neagră, la aproximativ 20 de kilometri sud de Capul Emine, în Bulgaria, relatează site-ul Novinite.com.

39 afișări
Imaginea articolului Cinci marinari, daţi dispăruţi după coliziunea a două nave în largul Bulgariei

Cinci marinari, daţi dispăruţi după coliziunea a două nave în largul Bulgariei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La operaţiunile de salvare participă Agenţia bulgară de Administraţie Maritimă, poliţia de frontieră, forţele militare navale şi marina civilă.

Coliziunea ar fi avut loc ca rezultat al unor manevre incorecte, potrivit directorului agenţiei, Serghei Ţarnakliski. Cele două nave s-au ciocnit în jurul orei locale 17.40 (17.40, ora României).

Cargobotul Karim 1, sub pavilion cambodgian, s-a scufundat, iar cealaltă navă, un petrolier olandez de dimensiuni mult mai mari, sub pavilionul statului Sierra Leone, a înregistrat distrugeri minore.

Cinci dintre cei zece membri ai echipajului de pe nava Karim 1 au fost salvaţi. Doi dintre cei cinci marinari daţi dispăruţi ar fi decedat, potrivit martorilor.

"Peste zece nave şi 100 de persoane au fost implicate în operaţiunile de salvare. Faptul că am reuşit să salvăm cinci persoane arată că acţionăm în mod adecvat", a declarat Ţarnakliski, citat de postul de radio bulgar Darik.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici