Cinci persoane din Germania, puse sub acuzare pentru formarea unei "organizaţii teroriste": plănuiau să declanşeze un război civil

Procurorii federali din Germania au declarat luni că au pus sub acuzare cinci persoane pentru formarea unei "organizaţii teroriste" care urmărea să răstoarne guvernul şi să declanşeze un război civil.

641 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane din Germania, puse sub acuzare pentru formarea unei "organizaţii teroriste": plănuiau să declanşeze un război civil

Procurorii au declarat că suspecţii, patru bărbaţi şi o femeie, au făcut "pregătiri concrete" pentru a provoca o pană de curent la nivel naţional şi pentru a folosi haosul care va urma pentru a stabili un guvern alternativ.

De asemenea, aceştia ar fi plănuit să îl răpească pe ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach, care s-a confruntat cu o virulenţă extremă din partea celor care se opun restricţiilor impuse de guvern în ceea ce priveşte pandemia.

Grupul este acuzat că este condus de ideologia "Cetăţenilor Reichului", propagată de unul dintre membrii săi, care a fost identificat doar ca Elisabeth R. din cauza normelor germane de confidenţialitate, relatează AP.

Toţi cei cinci cetăţeni germani au fost arestaţi anul trecut şi se află în continuare în arest preventiv.

Luna trecută, autorităţile au descoperit un complot similar al unui alt grup de extremă dreapta mai mare. Membrii acestuia erau, de asemenea, adepţi ai mişcării Cetăţenii Reichului, care consideră că actualul guvern este ilegitim şi că Constituţia germană din 1871 este încă în vigoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici