CIO califică drept "nepotrivite" posibilele acţiuni Pussy Riot la Soci

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a estimat că acţiunile politice ale grupului Pussy Riot ar fi "complet nepotrivite" dacă ar avea loc în Parcul olimpic de la Soci, a anunţat, miercuri, un purtător de cuvânt al CIO.

186 afișări
Imaginea articolului CIO califică drept "nepotrivite" posibilele acţiuni Pussy Riot la Soci

CIO califică drept "nepotrivite" posibilele acţiuni Pussy Riot la Soci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat despre posbilitatea ca grupul punk, prezent la Soci, să manifesteze în Parcul olimpic, purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, a răspuns: "Dacă o vor face, va fi complet nepotrivit".

Două tinere din grupul contestatar rus Pussy Riot au fost reţinute în centrul staţiunii Soci şi apoi eliberate, marţi, după ce au fost interogate mai multe ore în legătură cu un caz de furt, care ar fi fost comis în hotelul în care locuiau activistele. Nicio acuzaţie nu a fost formulată la adresa lor.

"Am înţeles că arestarea lor nu a avut nicio legătură cu un protest la adresa Jocurilor", a adăugat Adams.

Nadejda Tolokonnikova şi Maria Alehina au fost eliberate la finalul lunii decembrie după 21 de luni de detenţie pentru huliganism, în urma unei "rugăciuni punk" împotriva lui Vladimir Putin, într-o catedrală din Moscova.

Cele două Pussy Riot sunt prezente la Soci de la începutul săptămânii şi au în plan să realizeze o nouă performanţă artistică ostilă preşedintelui rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici