Blinken dă semne că îl va presa pe Netanyahu în privinţa măsurilor de ajutor pentru Gaza

Secretarul de stat american, Antony Blinken, va discuta cu premierul Benjamin Netanyahu despre măsurile pe care Israelul trebuie să le ia spre a creşte fluxul de ajutor umanitar în Gaza.

100 afișări
Imaginea articolului Blinken dă semne că îl va presa pe Netanyahu în privinţa măsurilor de ajutor pentru Gaza

Blinken dă semne că îl va presa pe Netanyahu în privinţa măsurilor de ajutor pentru Gaza

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat, marţi, că va discuta cu premierul Benjamin Netanyahu despre măsurile pe care Israelul trebuie să le ia în continuare pentru a creşte fluxul de ajutor umanitar în Gaza în timpul discuţiilor pe care le are programate miercuri în Israel.

Blinken a vorbit cu presa la un depozit al unei organizaţii de caritate din Iordania, unde sunt adunate transporturile de ajutoare de la asociaţii caritabile cu sediul în SUA. Deşi există unele îmbunătăţiri în ceea ce priveşte situaţia ajutorului umanitar în Gaza, a spus el, mai sunt multe de făcut pentru a se asigura că asistenţa umanitară ajunge la destinaţie, notează Reuters.

"Acum sunt în măsură să merg în Israel şi să trec în revistă împreună cu guvernul israelian lucrurile care mai trebuie făcute pentru ca testul de a ne asigura că oamenii au ceea ce au nevoie să fie îndeplinit", a spus Blinken. "Şi voi face acest lucru mâine (miercuri - n.r.) direct cu premierul Netanyahu şi cu alţi membri ai guvernului israelian", a mai spus el.

Întâlnirea lui Blinken cu Netanyahu cu privire la ajutorul umanitar va avea loc la aproximativ o lună după ce preşedintele SUA, Joe Biden, i-a adresat un avertisment dur lui Netanyahu, afirmând că politica Washingtonului s-ar putea schimba dacă Israelul nu ia măsuri pentru a aborda problema rănirii civililor, a suferinţelor umanitare şi a siguranţei lucrătorilor umanitari.

O criză umanitară în creştere accelerată a provocat apeluri din partea partenerilor occidentali şi arabi ai Israelului de a face mai mult pentru a facilita intrarea ajutoarelor în Gaza, unde majoritatea oamenilor sunt fără adăpost, mulţi se confruntă cu foametea, bolile sunt răspândite şi o mare parte din infrastructura civilă se află în ruine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici