Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Decizia a fost semnată de preşedintele Recep Erdogan

  • Preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan a semnat un decret care le permite cetăţenilor români să călătorească în Turcia folosind doar cartea de identitate.
  • Decretul intră în vigoare în jurul datei de 1 iunie şi permite şederi de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, fără necesitatea unei vize.
  • Decizia coincide cu vizita oficială a prim-ministrului român Marcel Ciolacu la Ankara şi este aşteptată să consolideze relaţiile bilaterale şi să impulsioneze turismul şi legăturile economice.
5283 afișări
Imaginea articolului Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Decizia a fost semnată de preşedintele Recep Erdogan

Cetăţenii români vor intra în Turcia doar cu cartea de identitate

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan a semnat un decret care le permite cetăţenilor români să intre în Turcia folosind doar cartea de identitate. Această decizie coincide cu vizita oficială a prim-ministrului român Marcel Ciolacu la Ankara. Noua reglementare este aşteptată să intre în vigoare în jurul datei de 1 iunie, conform surselor oficiale.

Decretul specifică faptul că cetăţenii români care deţin o carte de identitate naţională vor fi exceptaţi de la cerinţele de viză pentru călătoriile turistice şi tranzitul prin Turcia, permiţând şederi de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. Aceasta este în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind străinii şi protecţia internaţională.

Prim-ministrul Ciolacu a fost întâmpinat luni pe Aeroportul Internaţional Esenboga de către autorităţile locale din Ankara. Marcel Ciolacu este însoţit de o delegaţie de miniştri români iar vizita sa oficială în Turcia include întâlniri şi discuţii cu preşedintele Erdoğan.

Această măsură este aşteptată să consolideze relaţiile bilaterale dintre România şi Turcia, facilitând călătoriile mai uşoare pentru turiştii şi oamenii de afaceri români. Exceptarea de la viză este anticipată să impulsioneze turismul şi să îmbunătăţească legăturile economice între cele două ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici