Republica Moldova, prima ţară care a semnat un parteneriat de Securitate şi Apărare cu UE

Republica Moldova a semnat un parteneriat de securitate şi apărare cu Uniunea Europeană, fiind prima ţară care încheie un astfel de acord cu blocul comunitar, a declarat marţi şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, scrie Reuters.

Urmărește
845 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova, prima ţară care a semnat un parteneriat de Securitate şi Apărare cu UE

Republica Moldova, prima ţară care a semnat un parteneriat de Securitate şi Apărare cu UE

„Moldova este prima ţară care a semnat un Parteneriat pentru Securitate şi Apărare cu UE”, a scris Borrell pe X.

„Acest parteneriat va spori capacitatea de rezistenţă a ţării. El ne va permite să abordăm împreună provocările comune în materie de securitate, să facem angajamentul nostru mai eficient şi să explorăm noi domenii de cooperare”, a adăugat el.

Reuters notează că Republica Moldova este condusă de preşedinta proeuropeană Maia Sandu şi că speră să adere la Uniunea Europeană până în 2030.

În martie, Maia Sandu a semnat un acord de cooperare în domeniul apărării cu Franţa, avertizând că Rusia îşi reînnoieşte eforturile de destabilizare a Republicii Moldova şi că, dacă preşedintele Vladimir Putin nu va fi oprit în Ucraina, va continua.

Republica Moldova şi-a câştigat independenţa faţă de Uniunea Sovietică în 1991, iar relaţiile sale cu Moscova s-au deteriorat în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici