Cioroianu: Ameninţările lui ben Laden nu pun în pericol organizarea summit-ului

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, joi, că ameninţările lansate de Osama ben Laden nu sunt de natură să pună în pericol organizarea summit-ului NATO sau agenda politică a acestuia.

14 afișări
Imaginea articolului Cioroianu: Ameninţările lui ben Laden nu pun în pericol organizarea summit-ului

Cioroianu: Ameninţările lui ben Laden nu pun în pericol organizarea summit-ului (Imagine:Mediafax Foto)

"Privitor la ameninţările lui Osama ben Laden, ele nu sunt în măsură să pună în pericol nici organizarea summit-ului de la Bucureşti, nici tematica sau agenda politică a evenimentului", a spus Cioroianu.

Întrebat ce poziţie are România dacă se va pune în discuţie trimiterea de trupe suplimentare în Afganistan, în contextul în care mai multe state aliate au ridicat această problemă, ministrul de Externe a refuzat să se pronunţe până în clipa în care va exista o solicitare oficială în acest sens.

El a adăugat însă că, în ceea ce priveşte Afganistanul, problema este diferită faţă de cea din Irak. El a precizat că în Afganistan este practic vorba despre "inventarea şi reconstruirea unui stat".

Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, a ameninţat, miercuri, Uniunea Europeană pentru publicarea caricaturilor profetului Mahomed. Într-un mesaj audio publicat pe Internet într-un moment care coincide cu ziua naşterii fondatorului Islamului, ben Laden a afirmat că desenele, considerate ofensatoare pentru musulmani, sunt parte a unei "noi cruciade", în care a fost implicat şi Papa Benedict al XVI-lea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici