Circa 17.000 de persoane, evacuate din cauza incendiilor de pădure din Canada

Circa 17.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din regiunea Kelowna din provincia canadiană British Columbia, din cauza unor puternice incendii care au devastat peste 300 de hectare de pădure.

55 afișări
Imaginea articolului Circa 17.000 de persoane, evacuate din cauza incendiilor de pădure din Canada

Circa 17.000 de persoane, evacuate din cauza incendiilor de pădure din Canada (Imagine: vancouversun.com)

Cel puţin nouă locuinţe au fost distruse de flăcări, circulaţia pe una dintre autostrăzile din zonă a fost întreruptă, iar 6.500 de locuinţe au fost evacuate, au anunţat serviciile de pompieri.

Şapte elicoptere, opt avioane specializate şi 80 de pompieri participă, alături de serviciile locale, la operaţiunile de stingere a celor două incendii din apropierea oraşului Kelowna, situat la circa 350 de kilometri est de Vancouver.

Originea incendiilor, declanşate sâmbătă şi duminică dimineaţa, nu a fost identificată încă. Flăcările au fost intensificate de lipsa umidităţii, temperaturile ridicate şi vântul puternic.

Persoanele evacuate au fost cazate la patinoarul şi una dintre şcolile din oraş, conform cotidianului Vancouver Sun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici