Circa 7.000 de români, vizaţi de repatriere voluntară din Franţa

Repatrierea voluntară a imigranţilor ilegali din Franţa vizează 7.000 de români şi doar 275 de chinezi, 200 de algerieni şi foarte puţini africani, iar această măsură a autorităţilor franceze nu pare să constituie pe termen scurt o alternativă la expulzări, comentează La Croix.

29 afișări
Imaginea articolului Circa 7.000 de români, vizaţi de repatriere voluntară din Franţa

Ministrul Imigraţiei, Brice Hortefeux (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Imigraţiei, Brice Hortefeux, a salutat în ultimele săptămâni dezvoltarea procedurii de repatriere voluntară.

În perioada ianuarie - august, 7.450 de străini s-au întors voluntar în ţările lor (prin intermediul unui ajutor de 2.000 de euro pentru fiecare adult), spre deosebire de cifra de 900, în 2007, potrivit lui.

Acest fapt arată, în opinia sa, că mesajul privind o mai mare fermitate a fost transmis. Realitatea este însă mai puţin evidentă, conform publicaţiei.

Pe de altă parte, expulzările costă statul francez foarte mult şi nu rezolvă problema imigranţilor ilegali, care cer mai multă transparenţă şi dreptate în soluţionarea situaţiei lor.

La un an şi jumătate de la înfiinţarea Ministerului pentru Imigraţie, situaţia străinilor fără acte rămâne neschimbată, Guvernul refuzând categoric regularizarea masivă a situaţiei imigranţilor ilegali şi făcând din repatrierea acestora o prioritate.

Pe de altă parte, mişcarea de sprijin pentru imigranţii ilegali, care în 2006 a obţinut regularizarea situaţiei a 6.000 de familii ai căror copii erau şcolarizaţi în sistemul RESF (Reţeaua educaţie fără frontiere), continuă să susţină dosare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici