Circulaţia trenurilor Eurostar nu va fi reluată nici luni, anunţă compania

Traficul trenurilor de pasageri Eurostar care fac legătura între Marea Britanie şi Europa continentală nu va fi reluat nici luni, a anunţat compania duminică, după mai multe defecţiuni apărute la garnituri din cauza zăpezii şi a temperaturilor scăzute.

15 afișări
Imaginea articolului Circulaţia trenurilor Eurostar nu va fi reluată nici luni, anunţă compania

Circulaţia trenurilor Eurostar nu va fi reluată nici luni, anunţă compania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eurostar nu va asigura niciun serviciu luni", a declarat compania într-un comunicat publicat în cursul serii, pe site-ul său.

"Regretăm sincer că am fost nevoiţi să luăm această decizie şi înţelegem că pasagerii vor fi frustraţi şi decepţionaţi, în special cei care aşteaptă de două zile să poată călători", a adăugat compania.

Eurostar nu a putut da asigurări că traficul trenurilor de mare viteză, care leagă Londra de Paris şi Bruxelles prin tunelul de sub Canalul Mânecii, va fi restabilit marţi.

Compania a anunţat doar că va oferi "până luni la ora 18.00 GMT (20.00 ora României)" informaţii despre o eventuală reluare a serviciului marţi.

"Îi sfătuim pe călătorii a căror deplasare nu este indispensabilă să îşi amâne rezervarea pentru o dată ulterioară sau să solicite rambursarea biletului", a precizat Eurostar.

Compania a pus la dispoziţie "măsuri compensatorii" pentru pasagerii care au avut inconveniente.

Directorul comercial al Eurostar, Nick Mercer, a anunţat că aceasta a rulat, duminică, mai multe garnituri pentru teste şi că inginerii au încercat să înţeleagă cauzele penelor apărute în timpul intemperiilor.

"Trenurile-test au circulat într-o manieră satisfăcătoare. Inginerii cred că au descoperit cauza" disfuncţionalităţilor, a afirmat el.

Inginerii companiei au operat unele modificări la trenuri, care vor fi testate luni, a declarat el la postul de televiziune BBC.

În condiţiile intemperiilor care au afectat nordul Franţei, "zăpada s-a infiltrat în trenuri într-un fel cum nu s-a mai întâmplat până acum (...). Este o problemă cu care nu ne-am mai confruntat până acum", a explicat el.

Compania va realiza teste pe garniturile la care au fost operate modificările "pentru a verifica 100 la sută că ele funcţionează", a afirmat el.

"Prioritatea noastră este să repunem trenurile în circulaţie imediat ce va fi posibil", a subliniat el.

Pe de altă parte, compania a pus la dispoziţia a circa 500 de pasageri rămaşi blocaţi la Londra, după suspendarea traficului Eurostar, autocare pentru a-i transporta către destinaţia prevăzută, Paris sau Bruxelles, a anunţat o purtătoare de cuvânt a companiei.

"Am îmbarcat aproximativ 500 de persoane într-un tren" către sud-estul Angliei, unde vor fi transferaţi ulterior în autocare care vor traversa Canalul Mânecii cu feribotul pentru a ajunge la destinaţia finală, Paris sau Bruxelles, a declarat aceasta.

Pasagerii au fost selecţionaţi în funcţie de profilul lor prioritar. Sunt pasageri "cu copii mici, tineri sau persoane în vârstă care trebuie să se întoarcă acasă", a precizat purtătoarea de cuvânt.

Deocamdată, Eurostar nu prevede o operaţiune similară de la Paris sau Bruxelles, a spus aceasta.

Eurostar şi-a suspendat integral traficul, duminică, după mai multe defecţiuni survenite la trenuri vineri seara şi sâmbătă.

Peste 2.000 de pasageri şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă blocaţi în tunelul de sub Canalul Mânecii, unii fără apă şi hrană şi în frig, după ce cinci garnituri Eurostar au avut defecţiuni din cauza căderilor de zăpadă şi a frigului din nordul Franţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici