Circulaţia tuturor mijloacelor de transport în comun din New York, oprită în aşteptarea uraganului

Circulaţia tuturor mijloacelor de transport în comun din New York - metrouri, autobuze, trenuri - a fost oprită duminică seara de către autorităţi, înainte de sosirea uraganului Sandy, prevăzută pentru luni seara, au anunţat surse oficiale.

198 afișări
Imaginea articolului Circulaţia tuturor mijloacelor de transport în comun din New York, oprită în aşteptarea uraganului

Circulaţia tuturor mijloacelor de transport în comun din New York, oprită în aşteptarea uraganului (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Autorităţile au ordonat suspendarea circulaţiei din cauza riscului de inundaţii şi pagube provocate de Sandy, care urmează să afecteze Coasta de Nord-Est a Statelor Unite.

Suspendarea ar urma să dureze până luni sau marţi, iar până miercuri sunt aşteptate perturbări importante de trafic.

Primele efecte ale uraganului Sandy s-au făcut simţite duminică, de-a lungul Coastei de Est, provocând anularea a mii de curse aeriene şi evacuarea a sute de mii de persoane la New York şi din anumite zone de coastă.

Preşedintele Barack Obama i-a îndemnat pe americani să ia pericolul "foarte în serios".

Luni, la ora 0.00 GMT (2.00, ora României), uraganul se afla la sud de New York, potrivit Centrului american pentru supravegherea uraganelor (NHC), cu sediul la Miami.

Rafalele de vânt atingeau 120 de kilometri pe oră, dar urmau să se intensifice pe măsură ce uraganul înaintează spre ape mai reci. Aceste rafale de vânt ajung până la o distanţă de 800 de kilometri de centrul ciclonului, potrivit NHC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici