Clădirea în care este arestat la domiciliu Dominique Strauss-Kahn devine centru de interes mediatic

Clădirea din New York în care va locui temporar Dominique Strauss-Kahn, eliberat din închisoare vineri seara, a devenit un centru de interes mediatic, spre nemulţumirea vecinilor.

258 afișări
Imaginea articolului Clădirea în care este arestat la domiciliu Dominique Strauss-Kahn devine centru de interes mediatic

Clădirea în care este arestat la domiciliu Dominique Strauss-Kahn devine centru de interes mediatic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După patru zile petrecute în celulă, fostul director al FMI, acuzat de infracţiuni de natură sexuală pe care le neagă, s-a instalat la numărul 71 de pe Broadway, în apropiere de Ground Zero, locul atentatelor din 11 septembrie.

Potrivit presei locale, Dominique Strauss-Kahn locuieşte într-un apartament aparţinând companiei Stroz Friedberg, care va asigura supravegherea sa, după ce coproprietarul clădirii în care a vrut să se mute iniţial a refuzat un locatar atât de deranjant.

Imediat ce fostul director al FMI şi fost favorit pentru alegerile prezidenţiale franceze din 2012 a ajuns aici, o armată de jurnalişti a încercuit clădirea, ei fiind însă ţinuţi la distanţă de barierele instalate de poliţie, în timp ce camioanele de transmisie ale televiziunilor sunt parcate în linie.

Orice persoană care se îndreaptă sau iese din această clădire cu o intrare impresionantă, încadrată de patru coloane de marmură, este asaltată de jurnalişti.

Locatarii, care dispun de terasă şi sală de sport, nu par încântaţi să îl primească pe acest nou vecin.

"Sunt puţin şocat. Totul este suprarealist", explică un bărbat.

Gemma Harding, o femeie îmbrăcată în rochie albă şi o haină de blană falsă, încearcă în zadar să scape de camerele de luat vederi. "Nu îmi place deloc acest lucru. Este puţin înspăimântător", afirmă ea.

Nicole Mitrovic, în vârstă de 23 de ani, care se întoarce de la cursul său de yoga, este stupefiată. "Nu îmi spune mare lucru. Este supravegheat bine? În calitate de femeie sunt puţin îngrijorată, va trebui să rămân vigilentă", afirmă ea.

Dar sunt puţine şanse ca ea sau alţi vecini să se întâlnească cu Dominique Strauss-Kahn, care are interdicţie de a părăsi apartamentul, excepţie făcând urgenţele medicale, şi este plasat sub supravegherea camerelor de luat vederi şi a unui gardian înarmat.

Sejurul pe Broadway la numărul 71 va fi totuşi destul de scurt, iar Strauss-Kahn va părăsi imobilul imediat ce va reuşi să găsească o reşedinţă permanentă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici