Coaliţia internaţională a vizat vineri seara lideri ai grupării Stat Islamic, anunţă CENTCOM

Coaliţia internaţională a efectuat vineri seara raiduri aeriene ce au vizat lideri ai grupării Stat Islamic (SI) reuniţi în apropiere de Mosul, în Irak, a anunţat sâmbătă armata americană.

426 afișări
Imaginea articolului Coaliţia internaţională a vizat vineri seara lideri ai grupării Stat Islamic, anunţă CENTCOM

Coaliţia internaţională a vizat vineri seara lideri ai grupării Stat Islamic, anunţă CENTCOM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comandamentul american pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (CENTCOM) a precizat, într-un comunicat, că "nu poate confirma dacă şeful SI Abu Bakr al-Baghdadi era prezent" la reuniune.

Potrivit armatei americane, "aparate ale coaliţiei au efectuat ieri seara (vineri seara, n. red.) o serie de atacuri aeriene în Irak împotriva a ceea ce s-a considerat a fi o reuniune a unor lideri din cadrul SI, în apropiere de Mosul", al doilea oraş al Irakului, în nord, aflat sub controlul radicalilor islamişti.

Aceste operaţiuni militare au "distrus un convoi format din zece camioane aparţinând SI", potrivit armatei americane.

CENTCOM s-a felicitat de "presiunea pe care continuă să o exercite asupra reţelei teroriste SI", dar şi de "libertatea tot mai redusă a grupării de a manevra, de comunica şi de comanda".

"Nu avem alte informaţii de transmis cu privire la aceste atacuri", a conchis CENTCOM.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici