Coliziune rară în spaţiu a unui satelit american cu unul rusesc

Un satelit comercial american a fost distrus în urma coliziunii, în spaţiu, cu un satelit rusesc, un astfel de incident fiind foarte rar, a anunţat miercuri compania Iridium care foloseşte aparatul.

116 afișări
Imaginea articolului Coliziune rară în spaţiu a unui satelit american cu unul rusesc

Coliziune rară în spaţiu a unui satelit american cu unul rusesc (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Compania Iridium, cu sediul la Bethesda, în Maryland, a declarat că "pierdut un satelit operaţional" în urma unei coliziuni, marţi, cu un satelit rusesc scos din funcţiune, eveniment considerat ca fiind unul din primele accidente majore de acest gen în spaţiu.

Acest gen de coliziune, produsă la sute de kilometri de Pământ, este "extrem de rar" şi "foarte puţin probabil", au precizat oficialii companiei Iridium.

Aceştia au declarat că au luat "măsurile necesare pentru a înlocui satelitul avariat". Compania, care deţine o flotă de 66 de sateliţi de telecomunicaţii, a dat asigurări că acest accident nu poate fi imputat unei eventuale defecţiuni a satelitului lor.

Potrivit companiei, distrugerea satelitului ar putea "genera o perturbare foarte limitată" a comunicaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici