Comandanţii militari americani plănuiesc retragerea din Irak

Comandanţii militari americani plănuiesc să menţină numărul actual al trupelor din Irak până anul viitor, după care să înceapă retragerea efectivelor, a declarat vineri generalul Ray Odierno, adăugând că securitatea din această ţară s-a îmbunătăţit în pofida recentelor atentate, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Comandanţii militari americani plănuiesc retragerea din Irak

Comandanţii militari americani plănuiesc retragerea din Irak

Potrivit lui Odierno, comandantul american însărcinat cu operaţiunile zilnice din Irak, unităţile suplimentare trimise în această ţară la ordinul preşedintelui Bush, ca efective de întărire, vor fi retrase între aprilie şi august anul viitor, pentru ca misiunea lor să nu dureze mai mult de 15 luni.

El a precizat că oficialii militari se vor confrunta cu hotărârea dacă unităţile respective trebuie înlocuite. "Deocamdată, planul nostru este să nu înlocuim aceste unităţi", a subliniat el, adăugând că decizia finală va fi luată de generalul David Petraeus, comandantul suprem al forţelor americane din Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici