Comandantul ucrainean: Forţele ruse trag "de bună voie" asupra fabricii din Mariupol unde se adăpostesc oameni

Într-un discurs adresat luni liderilor mondiali, comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denys Prokopenko, a declarat că forţele ruseşti trag "de bună voie" asupra fabricii siderurgice Azovstal din Mariupol, în timp ce sute de oameni se adăpostesc înăuntru.

2648 afișări
Imaginea articolului Comandantul ucrainean: Forţele ruse trag "de bună voie" asupra fabricii din Mariupol unde se adăpostesc oameni

Sursa foto: MediafaxFoto

Prokopenko este comandantul uneia dintre unităţile ucrainene care apără oraşul portuar Mariupol.

Prokopenko a declarat într-o postare pe contul de Telegram că printre cei care se adăpostesc se află "oameni de toate vârstele, femei, copii şi familii ale apărătorilor din Mariupol. Ei se adăpostesc în subsoluri şi buncăre de "lumea rusească"".

Potrivit lui Prokopenko, cei care se adăpostesc "au găsit singurul adăpost disponibil lângă soldaţii ucraineni, care încă apără oraşul de invadatorii ruşi".

"Forţele ocupaţionale ruseşti şi împuterniciţii lor din Republica Populară Luhansk/Republica Populară Doneţk ştiu despre civili şi îşi menţin focul asupra fabricii de bunăvoie. Ei folosesc bombe cu cădere liberă, rachete, bombe de buncăre şi toate varietăţile de artilerie, atât terestră, cât şi navală, pentru atacuri fără discriminare", a declarat Prokopenko.

El a adăugat: "Teatrul orăşenesc, maternitatea, şcolile, grădiniţele şi casele au fost distruse de cei care acum oferă civililor evacuare şi siguranţă. Aceştia sunt aceiaşi oameni. Şi nimeni nu crede".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici