Combaterea încălzirii globale la nivelul UE va costa 60 de miliarde de euro anual

Măsurile de limitare a emisiilor de gaze cu efect de seră în spaţiul UE vor costa aproximativ 60 de miliarde de euro anual, a recunoscut luni preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

2 afișări
Imaginea articolului Combaterea încălzirii globale la nivelul UE va costa 60 de miliarde de euro anual

Combaterea încălzirii globale la nivelul UE va costa 60 de miliarde de euro anual

"Aceste acţiuni vor avea un cost, chiar dacă noi credem că putem limita factura anuală la 0,5 la sută din PIB-ul" european, adică 60 de miliarde de euro, a declarat Barroso în cursul unei intervenţii la Londra, şi citat într-un comunicat de presă.

"Dar aceste acţiuni ar trebui să permită UE să reducă anual cu 50 de miliarde de euro factura sa la importurile de gaze şi petrol", a precizat el. "Lipsa unor astfel de acţiuni ne-ar putea costa însă 20 la sută din PIB", a avertizat preşedintele CE.

Comisia Europeană va prezenta miercuri o serie de măsuri coercitive menite să răspundă angajamentului asumat în martie 2007 de liderii UE privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20 la sută până în 2020, faţă de nivelul înregistrat în 1990.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici