Comisarul UE pentru Justiţie susţine că certificatul nu va fi "precondiţie" pentru libera circulaţie

  • Comisarul european pentru Justiţie Didier Reynders a spus că certificatul nu va fi "precondiţie" pentru libera circulaţie.
  • Certificatul va conţine date despre vaccinarea anti-COVID-19, despre rezultate negative la teste pentru depistarea Covid-19 sau despre prezenţa anticorpilor după vindecarea de Covid-19.
  • Certificatul va fi emis atât în format electronic, cât şi pe hârtie.
387 afișări
Imaginea articolului Comisarul UE pentru Justiţie susţine că certificatul nu va fi "precondiţie" pentru libera circulaţie

Foto: Profimedia

Certificatul verde propus de Comisia Europeană "nu va fi o precondiţie" pentru libera circulaţie în Uniunea Europeană, afirmă Didier Reynders, comisarul european pentru Justiţie, o declaraţie menită să atenueze criticile privind utilitatea documentului, care va fi stabilită de Consiliul European.

"Prin acest certificat verde digital, avem o abordare europeană pentru a asigura că cetăţenii UE şi membrii familiilor acestora pot călători în siguranţă şi cu restricţii minime anul acesta. Certificatul verde digital nu va fi o procondiţie pentru libera circulaţie şi nu va discrimina în niciun fel. O abordare comună europeană nu doar că ne va ajuta să restabilim gradual libertatea de circulaţie în cadrul UE şi de a evita fragmentarea, dar este şi o şansă de influenţare a standardelor globale şi de a fi un exemplu din punctul de vedere al valorilor europene precum protecţia datelor", susţine Didier Reynders.

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, proiectul "Certificatului verde digital," un instrument "nediscriminatoriu" şi "temporar", care, dacă va fi aprobat de Consiliul European şi de Parlamentul UE, ar urma să faciliteze circulaţia în spaţiul comunitar.

Certificatul va conţine date despre vaccinarea anti-COVID-19, despre rezultate negative la teste pentru depistarea Covid-19 sau despre prezenţa anticorpilor după vindecarea de Covid-19. Certificatul va fi emis atât în format electronic, cât şi pe hârtie.

Pentru a intra în vigoare, acest sistem va trebui aprobat de Consiliul European, prin decizie în unanimitate, şi de Parlamentul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici