Comisia Europeană cere reducerea emisiilor cu 90% până în 2040

Uniunea Europeană ar trebui să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 90% până în 2040, a declarat marţi Comisia Europeană.

482 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană cere reducerea emisiilor cu 90% până în 2040

Comisia Europeană cere reducerea emisiilor cu 90% până în 2040

Recomandarea executivului UE vine în contextul în care politicile ecologice ale blocului comunitar se confruntă cu o reacţie tot mai dură, în special din partea agricultorilor, şi a fost precedată de un anunţ privind eliminarea unui controversat proiect de lege privind reducerea pesticidelor.

"Astăzi este un alt pas în călătoria UE către neutralitatea climatică", a declarat comisarul european pentru Climă, Wopke Hoekstra, în faţa Parlamentului European de la Strasbourg, relatează Politico.

Obiectivul intermediar este menit să servească drept o etapă esenţială între obiectivul de neutralitate climatică pentru 2050 şi obiectivul de reducere a emisiilor de 55% pentru 2030. Începând cu 2022, emisiile blocului comunitar sunt cu 32,5% mai mici decât în 1990.

"Lansăm acum un dialog - permiteţi-mi să subliniez acest cuvânt, un dialog - cu privire la calea spre 2040", a adăugat Hoekstra.

Recomandarea de marţi nu este o propunere legislativă, care va fi în mâinile următoarei Comisii după alegerile din această vară. Parlamentul European şi membrii UE trebuie, de asemenea, să ajungă la un acord înainte ca orice obiectiv pentru 2040 să poată fi consacrat prin lege.

Anul trecut, Consiliul consultativ ştiinţific european privind schimbările climatice a afirmat că reducerea emisiilor cu 90-95% ar fi "echitabilă şi fezabilă". Mai multe guverne naţionale au cerut Comisiei să prezinte un obiectiv "ambiţios".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici