Comorile franceze ale designerului Jacques Garcia, scoase la licitaţie

Un pat al lui Napoleon, o canapea a Mariei Antoaneta şi un şevalet al regelui Ludovic al XV-lea sunt printre piesele de mobilier şi artă care vor fi vândute de Sotheby’s la Paris.

296 afișări
Imaginea articolului Comorile franceze ale designerului Jacques Garcia, scoase la licitaţie

Sothebys/Wikipedia Commons

Obiectele aparţin lui Jacques Garcia, un celebru designer de interior şi colecţionar de artă.

Garcia a decis să vândă 75 de piese din colecţia sa pentru a finanţa restaurarea castelului său din Normandia, Château du Champ de Bataille.

Garcia este cunoscut pentru amenajarea unor hoteluri de lux, precum Hotel Costes din Paris sau Hotel Mamounia din Marrakech.

El a redecorat şi camere private la Palatul Versailles şi la muzeul Luvru.

Colecţia sa cuprinde piese rare şi valoroase din secolele XVII-XIX, majoritatea cu provenienţă regală.

Printre ele se numără două perechi de fotolii şi o canapea comandate pentru budoarul turcesc al Mariei Antoaneta la Fontainebleau (estimate la 400.000-600.000 de euro fiecare), un paravan şi o masă de scris folosite de regină, două vaze Sèvres cumpărate de ambasadorul britanic în Rusia (estimate la 1,2 milioane de euro) şi două dulapuri care au aparţinut regelui William al III-lea şi reginei Mary a II-a a Angliei.

Licitaţia include şi un pat care se crede că a fost făcut pentru nunta lui Napoleon Bonaparte cu împărăteasa Marie-Louise în 1810 (estimat la 100.000-200.000 de euro) şi care are un medalion cu portretele cuplului.

Garcia a cumpărat castelul Champ de Bataille acum 30 de ani, când era în ruină. De atunci, el l-a transformat într-un muzeu al gustului său eclectic şi extravagant, plin de comori baroce şi obiecte bizare, cum ar fi crocodili împăiaţi sau mumii în vitrine. Licitaţia va avea loc pe 16 mai, la Paris, anunţă The Guardian

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici