Compania Adidas, dată în judecată de investitori din cauza colaborării cu Kanye West

Compania Adidas a fost dată în judecată de investitori din cauza colaborării cu rapperul Kanye West, cunoscut în prezent sub numele de Ye.

1500 afișări
Imaginea articolului Compania Adidas, dată în judecată de investitori din cauza colaborării cu Kanye West

Hepta

Compania Adidas a fost dată în judecată de investitori care susţin că firma ştia despre comportamentul problematic al lui Kanye West cu ani buni înainte de a pune capăt parteneriatului lor. Investitorii mai susţin că Adidas nu a reuşit să limiteze pierderile financiare şi să ia măsuri de precauţie. În replică, reprezentanţii Adidas au spus că „resping categoric aceste afirmaţii nefondate", potrivit BBC.

West nu este parte în proces. Rapperul a conceput pentru Adidas o linie de pantofi sport de mare succes sub marca Yeezy. Adidas a recunoscut că ar putea pierde până la 700 de milioane de euro după ce a rămas cu produse Yeezy pe stoc în valoare de sute de milioane de euro.

Compania a pus capăt colaborării cu rapperul anul trecut, în urma unor comentarii antisemite ale acestuia.

„Adidas nu tolerează antisemitismul şi niciun alt tip de discurs al urii. Comentariile şi acţiunile recente ale lui Ye au fost inacceptabile, pline de ură şi periculoase şi încalcă valorile companiei privind diversitatea şi incluziunea, respectul reciproc şi corectitudinea", au anunţat, anul trecut, reprezentanţii companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici