Conflictul din Hong Kong. Carrie Lam, după ce protestatarii au cerut ajutorul SUA: Escaladarea violenţei nu va rezolva problemele

Escaladarea violenţelor din cadrul protestelor din Hong Kong nu va duce la rezolvarea problemelor sociale, a declarat marţi prim-ministrul Carrie Lam, menţionând că regretă ingerinţele Parlamentelor străine în problemele interne ale teritoriului, relatează Reuters.

748 afișări
Imaginea articolului Conflictul din Hong Kong. Carrie Lam, după ce protestatarii au cerut ajutorul SUA: Escaladarea violenţei nu va rezolva problemele

Carrie Lam: Escaladarea violenţei din Hong Kong nu va rezolva problemele sociale

„Escaladarea şi continuarea violenţelor nu va rezolva problemele cu care se confruntă societatea noastră acum. Acest lucru doar va accentua conflictul, contradicţiile şi ura din societate”, a declarat Carrie Lam.

De asemenea, premierul din Hong Kong a criticat Parlamentele altor ţări pentru încercarea de a se implica în conflictul din Hong Kong.

„Este extrem de nepotrivit ca Parlamentele străine să interfereze cu afacerile interne din Hong Kong în orice fel, nu vom permite Statelor Unite să devină un acţionar în afacerile din Hong Kong”, a adăugat Carrie Lam.

În cadrul protestelor de duminică, cetăţenii au cerut ajutor extern pentru a aduce înapoi democraţia în Hong Kong.

Prim-ministrul Carrie Lam le-a transmis protestatarilor că acţiunile administraţiei sale, inclusiv retragerea proiectului de lege, nu au avut ca scop direct încetarea protestelor şi violenţelor.

„Acest lucru a fost pentru a-mi exprima dorinţa sinceră de a iniţia un dialog cu cetăţenii”, a declarat Carrie Lam.

Şefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat miercuri retragerea formală a proiectului de lege privind extrădarea, care a provocat proteste timp de aproape trei luni.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Taguri:
carrie lam,
hong kong,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici