CONFLICTUL DIN UCRAINA: Kievul afirmă că separatiştii au atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroase persoane. Separatiştii neagă informaţiile

Kievul a acuzat luni separatiştii proruşi că au tras cu lansatoare multiple de rachete de tip Grad asupra unui convoi de refugiaţi, în apropiere de Lugansk, provocând moartea a "numeroase" persoane, inclusiv femei şi copii. Separatiştii proruşi au dezminţit acuzaţiile Kievului potrivit cărora ar fi atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroşi civili, relatează BBC News Online.

4591 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL DIN UCRAINA: Kievul afirmă că separatiştii au atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroase persoane. Separatiştii neagă informaţiile

CONFLICTUL DIN UCRAINA: Kievul afirmă că separatiştii au atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroase persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rebelii au tras asupra unui convoi de refugiaţi în apropiere de Lugansk, pe drumul dintre Hriaşciuvate şi Novosvitlivka, cu (lansatoare multiple de rachete de tip) Grad şi mortiere livrate de Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt militar Andrei Lisenko.

"Numeroşi civili au fost ucişi, inclusiv femei şi copii", a adăugat el.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 09.40 (09.40, ora României), a mai afirmat acesta.

Conform purtătorului de cuvânt, convoiul se deplasa printr-un coridor umanitar la nord de Lugansk, bastion al separatiştilor proruşi, pe unde peste 1.800 de persoane au fugit din acest oraş în două zile.

Localitatea Hriaşciuvate a fost recucerită de forţele ucrainene, dar rebelii au contraatacat şi convoiul s-a regăsit, luni dimineaţă, "în plină zonă de lupte", a menţionat Lisenko.

Purtătorul de cuvânt a anunţat de asemenea că nouă soldaţi au fost ucişi şi 20 răniţi, în decurs de 24 de ore, în estul Ucrainei.

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei neagă că ar fi atacat un convoi de refugiaţi

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au dezminţit luni acuzaţiile Kievului potrivit cărora ar fi atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroşi civili, relatează BBC News Online.

"Ucrainenii au bombardat constant drumul, cu avioane şi cu (lansatoare multiple de rachete de tip) Grad. Se pare că au ucis mai mulţi civili acum, aşa cum fac de câteva luni", a declarat un purtător de cuvânt al republicii autoproclamate Doneţk, Andrei Purghin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici