Conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan continuă

  • Confruntările armate au continuat la graniţa dintre Armenia şi Azerbaidjan.
  • Conflictul a degenerat în regiunea separatistă Nagorno Karabah.
  • Zona este disputată de cele două ţări de peste 40 de ani.
2020 afișări
Imaginea articolului Conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan continuă

FOTO: Profimedia

Soldaţi morţi, bombardamente şi tancuri distruse în confruntările militare dintre Armenia şi Azerbaidjan. Aşa a arătat ultima noapte în regiunea separatistă Nagorno Karabah, pe care cele două ţări şi-o dispută de zeci de ani. 

Ambele tabere se acuză reciproc de atacuri mortale. În timp ce ministrul apărării din Azerbaidjan spune că forţele armene au bombardat regiunea, oficialii armeni au difuzat filmări despre care spun că arată distrugerea echipamentului azer.

Duminică, aproximativ 200 de soldaţi armeni au fost răniţi, dar mulţi au au revenit pe câmpul de luptă. De cealaltă parte, autorităţile azere au declarat că nouă civili au fost ucişi şi 32 răniţi de partea lor. 

Oficial, regiunea Nagorno Karabah din Munţii Caucaz aparţine de Azerbaijan, dar este controlată de etnici armeni, fiind situată la 30 de km de graniţa cu Armenia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici