Confruntări în Turcia, între manifestanţi kurzi şi poliţie

Peste 5.000 de manifestaţi kurzi s-au implicat, duminică, în confruntări cu poliţia, în timpul unei manifestaţii în favoarea rebelilor kurzi, organizată în Diyarbakir, cel mai important oraş din sud-estul ţării, cu populaţie majoritar kurdă, a anunţat un corespondent, citat de AFP.

33 afișări
Imaginea articolului Confruntări în Turcia, între manifestanţi kurzi şi poliţie

Confruntări în Turcia, între manifestanţi kurzi şi poliţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii, care s-au adunat în mai multe cartiere din oraş, au acuzat forţele de securitate că au mutilat cadavre ale unor membri din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, ilegal), împuşcaţi recent de armată în timpul unor confruntări, după care le-au predat familiilor lor.

Împiedicaţi de autorităţi să înainteze, manifestanţii au aruncat cu pietre şi au utilizat bastoane împotriva scutierilor, care au ripostat cu gaze lacrimogene. Au fost arestaţi cel puţin zece manifestanţi.

Majoritatea magazinelor din Diyarbakir au fost închise, o măsură utilizată în mod tradiţional pentru susţinerea cauzei kurde şi pentru a protesta, astfel, faţă de statul turc, în sud-estul ţării.

PKK şi-a multiplicat atacurile împotriva forţelor turce de la sfârşitul lui mai, punând capăt unei relative acalmii în zona sud-estică a Anatoliei.

În conflictul kurd din Turcia au fost ucise 45.000 de persoane de la începutul lui 1984, când a debutat insurecţia PKK, o organizaţie considerată teroristă de Ankara, Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici