Congresmenii primiseră scrisori despre centrul vizat de o explozie în Times Square

Mai mulţi congresmeni americani au primit o scrisoare şi o fotografie în care este înfăţişat un centru de recrutare militară din New York, înainte ca acesta să fie, joi, ţinta unei explozii de mică amploare de origine criminală, transmite presa.

12 afișări
Imaginea articolului Congresmenii primiseră scrisori despre centrul vizat de o explozie în Times Square

Congresmenii primiseră scrisori despre centrul vizat de o explozie în Times Square (Sursa: Mediafax Foto)

Site-ul Internet Politico, care citează surse din cadrul Congresului, arată că opt democraţi din Camera Reprezentanţilor "au primit o scrisoare şi o fotografie a biroului de recrutare militară din Times Square, Manhattan, înainte ca acesta să fi fost vizat de o bombă".

Potrivit site-ului, scrisoarea având ca dată a poştei 28 februarie, "nu conţinea nici o ameninţare specială împotriva membrilor Congresului sau a acestui loc".

Politico nu precizează conţinutul scrisorii şi nici identitatea destinatarilor, precizând doar că unii dintre ei sunt "aleşi ai circumscripţiilor new-yorkeze".

Postul Fox News, care citează surse anonime, a anunţat că scrisoarea conţinea un "manifest" împotriva războiului din Irak şi se încheia cu propoziţia "am făcut-o".

Poliţia federală (FBI) şi poliţia Capitoliului, unde se află sediul Congresului, care au deschis o anchetă în acest caz, nu au făcut nici un comentariu joi seară.

Departamentul pentru Securitate Internă anunţase anterior că nu există "în acest stadiu informaţii credibile (care să sugereze) o ameninţare iminentă pentru ţară".

Explozia, care s-a produs joi dimineaţă, nu s-a soldat cu victime şi a fost provocată de un dispozitiv artizanal. Un martor a semnalat "comportamentul suspect" al unui biciclist care purta haine închise la culoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici