Congresul SUA i-ar putea transforma în spioni pe toţi americanii care citesc WikiLeaks

Legislatorii de la Washington analizează adaptarea Legii Spionajului din 1917, militarilor şi civililor din agenţii guvernamentale li s-a ordonat să nu consulte dezvăluirile şi Julian Assange se teme tot mai mult de inculparea în America.

22 afișări
Imaginea articolului Congresul SUA i-ar putea transforma în spioni pe toţi americanii care citesc WikiLeaks

Congresul SUA i-ar putea transforma în spioni pe toţi americanii care citesc WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi sunt departe de a zdruncina din temelii diplomaţia americană, dezvăluirile WikiLeaks sunt privite drept un act ostil la adresa Americii, astfel că legislatorii vor încriminarea acestor fapte, care l-ar putea transforma pe orice american în "spion". O lege anti-WikiLeaks a fost înaintată în Congres, în timp ce unii legislatori vor revizuirea Legii Spionajului din 1917. În primul caz, propunerea vizează sancţionarea celor care divulgă numele unor informatori ai serviciilor secrete civile şi militare ale SUA. Procurorii federali au deja în vedere inculparea lui Julian Assange, fondatorul "WikiLeaks", în baza unei legi care interzice divulgarea informatorilor, dar senatorii Joe Lieberman, Scott Brown şi John Ensign vor o lege şi mai aspră.

Citeşte mai multe despre legile din SUA privind WikiLeaks pe www.gandul.info.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici