Conservatorii britanici: Tratamentul preferenţial pentru imigranţii din UE va fi eliminat după Brexit

Partidul Conservator, condus de Boris Johnson, a comunicat că persoanele provenite din ţările Uniunii Europene vor fi trataţi la fel ca imigranţii veniţi din restul lumii după ce aplicarea libertăţii de circulaţie va înceta în ianuarie 2021, ca urmare a ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar.

3630 afișări
Imaginea articolului Conservatorii britanici: Tratamentul preferenţial pentru imigranţii din UE va fi eliminat după Brexit

Conservatorii britanici: Tratamentul preferenţial pentru imigranţii UE va fi eliminat după Brexit

Conservatorii au anunţat duminică detalii ale politicii lor în domeniul imigraţiei după Brexit, în perspectiva alegerilor parlamentare din 12 decembrie. Potrivit partidului de guvernământ, cetăţenii UE vor trebuie să aştepte în mod uzual cinci ani înainte de a primi acces la alocaţii sociale şi vor avea de plătit o suprataxă pentru servicii medicale, informează agenţia de ştiri Reuters.

"Odată cu ieşirea din UE avem o nouă oportunitate pentru echitate şi să ne asigurăm că toţi cei care vin sunt trataţi la fel. Vom face sistemul nostru de imigraţie să fie egal", a afirmat Boris Johnson, potrivit unui comunicat.

De asemnea, conservatorii au mai indicat şi că marea majoritate a celor care vor dori să vină să lucreze în Marea Britanie vor avea nevoie de o ofertă de muncă, indiferent ţara de unde vin, excepţie făcând oamenii de ştiinţă înalt calificaţi şi cei care vor să înceapă o afacere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici