Consilier al lui Berlusconi: Viviane Reding să se preocupe şi de copiii abandonaţi din România

Un consilier al premierului italian Silvio Berlusconi consideră că Viviane Reding, comisarul UE pentru Justiţie care a criticat dur expulzarea romilor din Franţa, ar trebui să se preocupe şi de soarta copiilor abandonaţi din România, acuzând Bucureştiul că blochează adopţiile, relatează agenţia AGI.

35 afișări
Imaginea articolului Consilier al lui Berlusconi: Viviane Reding să se preocupe şi de copiii abandonaţi din România

Consilier al lui Berlusconi: Viviane Reding (Foto) să se preocupe şi de copiii abandonaţi din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comisarul UE pentru Justiţie, Drepturi fundamentale şi Cetăţenie, Viviane Reding, a folosit un ton inacceptabil faţă de Guvernul francez în problema romilor, problemă care ţine în principal de ţara lor de origine, România", afirmă Carlo Giovanardi, subsecretar al Biroului premierului Italiei responsabil de problemele Familiei.

"Să îi amintim doamnei comisar Reding, care printre altele ar dori să le impună tuturor statelor membre UE recunoaşterea pe teritoriile lor a căsătoriilor cuplurilor homosexuale, că România împiedică adoptarea în străinătate a copiilor români abandonaţi, constrângând zeci de mii de copii să crească fără afecţiunea şi căldura unei familii", afirmă consilierul premierului italian.

"Ar fi bine ca Executivul UE şi comisarul Reding să se intereseze mai activ de această chestiune care se referă la drepturile fundamentale ale copiilor; poate astfel va putea evita pe viitor comportamente sociale neadapatate", subliniază oficialul guvernamental italian.

Comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, a cerut Franţei să ofere, "în intervalul cel mai scurt", explicaţii în legătură cu circulara controversată care viza demolarea taberelor de romi. Vizibil deranjată de ascunderea unei circulare franceze care viza explicit romii, Reding a criticat dur Franţa, ameninţând cu declanşarea procedurii de sancţionare a Parisului. "Am fost personal îngrozită de circumstanţele care dau impresia că unele persoane sunt trimise într-un stat membru (al UE) numai pentru că aparţin unei anumite minorităţi etnice. Credeam că Europa nu va mai fi martor al unei asemenea situaţii după Al Doilea Război Mondial", a spus ea.

Parisul şi-a înăsprit politica de repatriere a romilor (în mare parte români şi bulgari) aflaţi în situaţie ilegală, ceea ce i-a adus numeroase critici în Franţa şi în străinătate. Comisia Europeană a ameninţat marţi că va declanşa o procedură de infringement împotriva Franţei, pentru a sancţiona aceste expulzări controversate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici