Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă pe tema situaţiei din teritoriile palestiniene

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă vineri, la New York, pe tema situaţiei din Ierusalimul de Est şi teritoriile palestiniene, au anunţat diplomaţi, relatează AFP.

698 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă pe tema situaţiei din teritoriile palestiniene

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă pe tema situaţiei din teritoriile palestiniene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reuniunea a fost solicitată de Iordania, membră a Consiliului, şi urmează să înceapă la ora locală 11.00 (18.00, ora României).

Diplomaţi din ţări membre ale Grupului Arab la ONU au participat joi după-amiaza la o reuniune la finalul căreia Iordania a fost însărcinată să contacteze preşedinţia spaniolă a Consiliului în vederea organizării acestei reuniuni, a declarat pentru presă ambasadorul palestinian la ONU Riyad Mansour.

"Situaţia este explozivă, Consiliul este necesar să-şi asume responsabilitatea, iar noi este necesar să facem totul pentru a opri vărsarea de sânge şi apoi să discutăm despre modul în care să protejăm populaţia civilă din teritoriile palestiniene", a subliniat el.

Grupări palestiniene au îndemnat la manifestaţii, vineri, în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Cisiordania şi Ierusalimul de Est sunt, de la 1 octombrie, teatrul unor confruntări între tineri palestinieni şi militari israelieni, dar şi al unor atentate care amplifică temerile izbucnirii unei noi Intifada.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici