Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă cu privire la lansarea rachetei Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă vineri pentru a discuta despre lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete cu rază lungă, a declarat joi un diplomat ONU.

330 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă cu privire la lansarea rachetei Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă cu privire la lansarea rachetei Coreei de Nord (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Acest diplomat a subliniat că cei 15 membri ai Consiliului se vor întâlni "pentru a decide etapele următoare" ce trebuie urmate după această lansare pe care Statele Unite şi mai multe alte state o consideră ca fiind un test cu rachetă balistică.

Conform ambasadorului rus la ONU, Vitali Ciurkin, toţi membri Consiliului sunt de acord că lansarea rachetei nord-coreene constituie o "încălcare" a unei rezoluţii a Consiliului de Securitate adoptată în 2009, după ultimul test nuclear realizat de Phenian.

La scurt timp după anunţul lansării, ministrul Afacerilor Externe german, Guido Westerwelle, aflat la New York, a "condamnat ferm" gestul Phenianului "ce contrazice dreptul internaţional" şi a făcut apel la ONU să reacţioneze.

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a prevenit joi Coreea de Nord că în caz de lansare "ne vom întoarce în faţa Consiliului de Securitate pentru a lua măsuri".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici