Consulatul de la Houston, centru de spionaj chinezesc. Au furat informaţii din cercetări medicale valoroase

  • America a ordonat Chinei să închidă consulatul de la Houston în 72 de ore.
  • Administraţia Trump a declarat că acolo era un centru important de spionaj chinezesc.
  • Conform mai multor oficiali, chinezii au furat informaţii valoroase din cercetări medicale.
1931 afișări
Imaginea articolului Consulatul de la Houston, centru de spionaj chinezesc. Au furat informaţii din cercetări medicale valoroase
Marţi seara, angajaţii au fost surprinşi arzând documente în curtea consulatului.
 
Ieri, SUA a ordonat Chinei să închidă consulatul din Houston. Americanii le-au oferit chinezilor 72 de ore pentru a părăsi clădirea. 
 
Decizia luată de administraţia Donald Trump are la bază ani de cercetare FBI şi informaţii care demonstrează că acolo se află un punct important de spionaj chinezesc, relatează NBC News.
 
Marţi seară, poliţia a fost informată în mai multe apeluri că din curtea consulatului iese fum şi ard mai multe lucruri. Se pare că oficialii ardeau documente, aşa cum se poate vedea într-un video distribuit de presa locală, relatează CNN.
 
Mai mulţi oficiali SUA au spus despre consulat că a fost folosit multă vreme de chinezi pentru a fura informaţii provenite din cercetări medicale valoroase. Chinezii au mai încercat să se infiltreze în industria de petrol şi gaze naturale.
 
Republicanul Marco Rubio, Senatorul Floridei, membru al Comisiei pentru Informaţii a Senatului SUA, a distribuit pe Twitter un interviu în care afirmă că închiderea punctului chinezesc din America „trebuia să se întâmple”. Acesta a mai spus că „era centrul unei vaste reţele de spioni a Partidului Comunist”, relatează CNN.
 
Oficialii SUA au mai afirmat despre consulatul Chinei că este un centru de comunicare care foloseşte tehnologie de ultimă generaţie în coordonarea şi executarea operaţiunilor de spionaj.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici