Consulatul urmăreşte cazul unui român care s-a sinucis de Anul Nou, în închisoare, la Torino

Consulatul general al României de la Torino este în contact cu autorităţile locale care au demarat o anchetă privind cauzele şi circumstanţele în care un deţinut român, jucător de rugbi, s-a sinucis în noaptea de Anul Nou.

228 afișări
Imaginea articolului Consulatul urmăreşte cazul unui român care s-a sinucis de Anul Nou, în închisoare, la Torino

Consulatul urmăreşte cazul unui român care s-a sinucis de Anul Nou, în închisoare, la Torino (Imagine: Arhiva Mediafax foto)

Potrivit Gazzetta dello Sport, un român în vârstă de 37 de ani, identificat cu iniţialele A.C., aflat în închisoarea Valette din zona Torino, a fost găsit mort în celula sa. El s-a spânzurat cu un cearceaf, conform aceleiaşi surse.

Deţinutul era jucător al unei echipe de rugbi din seria C, formată exclusiv din deţinuţi. El se afla, potrivit sursei citate, în aşteptarea judecării cazului său şi era deţinut într-un penitenciar considerat "de cinci stele".

MAE a comunicat, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că autorităţile române, respectiv Consulatul General al României de la Torino, au fost informate în dimineaţa zilei de 1 ianuarie cu privire la deces.

"Consulatul General al României este în contact permanent cu autorităţile locale, care au demarat o anchetă pentru a elucida cauzele şi circumstanţele în care a survenit decesul", precizează MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici