Contraofensiva Ucrainei împotriva Rusiei va fi condusă de brigăzi antrenate de NATO. Soldaţii ucraineni au fost învăţaţi cum să treacă de la apărare la atac

Contraofensiva mult aşteptată a Ucrainei va fi condusă de brigăzi înarmate nu numai cu arme occidentale, ci şi cu know-how occidental, obţinut în urma lunilor de pregătire menite să transforme armata ucraineană într-o forţă modernă, calificată în cele mai avansate tactici de război ale NATO, scrie presa de peste ocean.

1999 afișări
Imaginea articolului Contraofensiva Ucrainei împotriva Rusiei va fi condusă de brigăzi antrenate de NATO. Soldaţii ucraineni au fost învăţaţi cum să treacă de la apărare la atac

Contraofensiva Ucrainei împotriva Rusiei va fi condusă de brigăzi antrenate de NATO. Soldaţii ucraineni au fost învăţaţi cum să treacă de la apărere la atac

Unul dintre obiectivele antrenamentelor este acela de a-i învăţa pe soldaţii ucraineni cum să treacă la atac. Timp de ani de zile, armata ucraineană s-a concentrat în principal pe tactici defensive - cum să îşi protejeze teritoriul de atac. Chiar şi soldaţii care au luptat împotriva reprezentanţilor ruşi în estul Ucrainei timp de opt ani, înainte de invazia la scară largă a Moscovei, au avut puţină experienţă în ceea ce priveşte atacurile planificate.

În ultimele luni mii de militari ucraineni au mers în Europa şi SUA pentru a se antrena.

Armata ucraineană a intensificat atacurile pe linia frontului din estul Ucrainei, ceea ce marchează începerea unei etape cruciale a contraofensivei pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici