Coreea de Nord ameninţă voalat SUA cu un "RĂZBOI TOTAL"

Coreea de Nord a îndemnat sâmbătă Statele Unite să pună capăt manevrelor militare şi "şantajului nuclear", avertizând din nou asupra riscului unui "război total".

2456 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă voalat SUA cu un "RĂZBOI TOTAL"

Coreea de Nord ameninţă voalat SUA cu un "RĂZBOI TOTAL" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o ameninţare abia voalată cu atacuri împotriva Statelor Unite, Comisia Naţională nord-coreeană pentru Apărare (NDC), prezidată de Kim Jong-un, liderul regimului, a declarat, citată într-un comunicat, că este necesar ca Washingtonul să pună capăt politicii sale ostile faţă de Phanian, dacă vrea pace în Peninsula Coreea şi pe "teritoriul american".

Washingtonul "este necesar să ştie că vom răspunde cu atacuri de represalii provocărilor şi că acestea vor conduce la un război total, într-o confruntare finală cu Statele Unite", a declarat un purtător de cuvânt NDC, citat de agenţia oficială KCNA.

Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia au început joi manevre militare pe mare, în pofida unor avertismente din partea Coreei de Nord, care a preconizat o "catastrofă".

Aceste exerciţii s-au desfăşurat în largul coastelor sudice ale peninsulei, timp de două zile, la ele participând portavionul cu propulsie nucleară USS George Washington.

Pe de altă parte, Phenianul a calificat sâmbătă drept "un dispreţ intolerabil" o cerere americană. Washingtonul doreşte ca regimul să dea semne concrete că vrea să pună capăt programului nuclear, ca o condiţie în vederea deschiderii unor negocieri bilaterale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici