Coreea de Nord dezbate strategia naţională de apărare. Cum răspunde Kim provocărilor externe

  • Coreea de Nord a convocat o reuniune a partidului unic pentru a decide strategia sa diplomatică şi de apărare
  • Liderul Kim Jong Un pune necesitatea apărării active pe seama contextului internaţional instabil
  • Dezbaterile vor dura câteva zile
438 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord dezbate strategia naţională de apărare. Cum răspunde Kim provocărilor externe

Sursa foto: MediafaxFoto

Cea mai izolată ţară din lume îşi pregăteşte noua strategie de apărare. Pe fondul tensiunilor internaţionale create de testarea rachetelor cu rază lungă de către oficialii de la Phenian, liderul suprem Kim Jong Un a decis dezbaterea în şedinţă de partid problema securiăţii statului.

Reuniunea plenară extinsă a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea intenţionează să revizuiască şi proiectele economice ale ţării în prima jumătate a acestui an.

Coreea de Nord a tras două rachete cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale de est, joi, la mai puţin de o oră după ce Phenianul a avertizat cu privire la un răspuns „inevitabil” la exerciţiile militare organizate mai devreme în cursul zilei de trupele sud-coreene şi americane. Coreea de Nord susţine că exerciţiile au escaladat tensiunile militare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici